Stort boksprojekt

KAB opfører almene familie- og plejeboliger på Amager.

Projektet omfatter opførelse af ca. 250 præfabrikerede almene boliger varierende i størrelse fra ca. 65 til 125 kvm. Af de 250 boliger etableres der ca. 125 familieboliger og ca. 125 plejeboliger. Der udføres kun anlægsarbejde og facadearbejde på pladsen.

Det øvrige arbejde udføres på fabrik. Familieboligerne opføres i størrelser på 85-125 kvm. Bygningerne skal opføres som rækkehuse og boligblokke op til 3 etager.

Boligerne opføres efter konceptet Almenbolig+, der betyder at boligerne skal være energivenlige efter kravene for energiklasse 1. Boligerne indrettes kun med køkken og badeværelse, den øvrige rumdeling udføres af lejer.

Dette betyder at alle installationer skal placeres i ydervægge og baderumskernen. Plejeboligerne opføres med et gennemsnitligt boligareal på ca. 65 kvm. hvoraf nettoarealet for den enkelte boligenhed udgør 40 kvm.

Derudover skal der påregnes opførelse af ca. 15 kvm kommunalt serviceareal pr. plejebolig. Modulerne er afsluttede bortset fra facade.

Tegnestuen Vandkunsten ApS forestår arkitektrådgivningen og Sloth Møller, Rådgivende Ingeniører A/S ingeniørydelserne som rådgiver for totalentreprenøren.